ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА-„РЕФЛЕКСИЈЕ ВИЗАНТИЈЕ“
2.06.2014


Дванаеста годишња изложба уметника, чланова Мултимедијалног удружења уметника „Цар Константин“, организована под називом „Рефлексија Византије 2014“, отворена је 2.јуна у нишкој Галерији „Павиљон Тврђава“. Покровитељ и овогодишње поставке била је Градска општина Палилула-Ниш.

„У оквиру програма обележавања славе Града Ниша, Градска општина Палилула, у сарадњи са организацијама цивилног друштва и установама, организовала је више манифестација. Изложба сликара је само једна од активности општине. Данас се живи у тешким условима, Србија је на путу интеграционих процеса за пријем у чланство у ЕУ. Руководство општине Палилула максимално се залаже да обезбеди уметницима да несметано стварају - рекао је Драган Видојковић, из Службе за информисање и односе са јавношћу Кабинета председника ГО Палилула. Видојковић је у присуству директора Гелерије савремене ликовне уметности Ниш, Милића Петровића и председника Удружења „Цар Константин“ Славољуба Тодоровића отворио ову изложбу и поздравио присутне у име Бобана Џунића председника општине Палилула.

Изложба је окупила више од 60 аутора-уметника. Проф. мр Славољуб Тодоровић-Зоркин, председник Мултимедијалног удружења уметника „Цар Константин“ објаснио је да ово удружење окупља професионалне уметнике из Ниша, али и ствараоце из целе Србије и земаља у региону. То је велика част, привилегија али и одговорност бити на челу удужења које већ више од једне деценије успешно остварује програмске активности.

Поставка ће бити изложена до недеље, 8.јуна, а сви посетиоци могу да донирају добровољи прилог за угрожене у поплавама. (ЕКОполис)

Галерија слика - facebook